24 Mayıs 2011 Salı

‘Püskevit’i Marka Yapma Planı

  Hürriyet Gazetesinin 15 Mayıs tarihli haberine göre, MHP Başkanı Devlet Bahçeli’nin Yozgat mitinginde bisküvi yerine “püskevit” dediği konuşma internette rekorlar kırdı. Şimdi sıra püskevitin patentini alma yarışına geldi.
  Püskevitin tescili için İstanbul ve Isparta’dan iki ayrı başvuru yapıldı. Bu başvurulardan biri üretimi, diğeri ise bir bisküvi markasına isim hakkını satmayı hedefliyor. Püskevit için ilk başvuru 12 Mayıs’ta Fahri Doğan Bato tarafından yapıldı. İkinci teklif ise 13 Mayıs tarihinde Isparta’dan Metin Arıkaya tarafından geldi.
  Başvuruların onaylanmasının bir sene bulacağını söyleyen Markiz Marka Patent Marka Vekili Orhan Eriman, marka hakkının alınmasının uzun süre gerektirdiğini fakat marka hakkının 10 yıllık süre için tescil edilmiş olacağını söylüyor.
  Her şey Devlet Bahçeli’nin Yozgat mitingindeki konuşmasıyla başladı ve tıpkı Recep Tayyip Erdoğan’ın “one minute” hareketine döndü. Devlet Bahçeli’nin seçimler için propaganda yapmaya çalışırken söylediği tek bir kelime yapmak istediği propagandadan daha çok ses getirdi. Halkımız çok pratik. Recep Tayyip Erdoğan’ın “one minute” söylemi bir marka haline geldi, sıra “püskevit’te” .  Önümüzde ülkemizin de geleceğini belirleyebilecek önemli bir seçim varken, buna ilgi göstermek yerine, herkes kendini düşünüyor. Reklamı da hazır yapılmış bir ürün ismi bulup (hem de bir başkanın propagandasından) bunu kullanarak, ekonomilerini geliştirme derdindeler. Onlarda haklı öyle bir yerde yaşamaya başladık ki bu tür kurnazlıklar çok sıradan kalıyor. Eminim Bahçeli böyle bir durumla karşılaşacağını hiç düşünmemişti.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder